nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

La Policia Local reforça la Platja de Palma per controlar els delinqüents estrangers

Els comerciants i els veïns estan «farts» de «trilers» i de lladres

Cotxes, motos, policies a cavall, bicicletes i vehicles especials per circular damunt la arena recorreran la Platja de Palma per controlar i arrestar els estrangers il·legals, que indignen i amoïnen els veïns i comerciants de l'Arenal. Malgrat que la competència de combatre la dilinqüència organitzada per aquests grups d'estrangers correspon a la Policia Nacional, el cos de la Policia Local de Palma no vol ser menys i ha posat en marxa un dispositiu especial per fer front a aquesta situació, que tant preocupa els residents d'aquesta zona de primera línia de mar.

Segons l'encara responsable de la Policia de Palma, Joan Bauzà, cada any s'incrementa la presència policíaca i la vigilància a l'Arenal, «sempre per atendre les peticions ciutadanes que asseguren que estan farts de la venda ambulant, «trilers» i clavelleres». El regidor en funcions de Governació insistí que la responsabilitat d'aquest col·lectiu és de la Policia Nacional. Tot i amb això, destacà la necessitat de realitzar una tasca coordinada i per això «nosaltres ajudam en la mida del possible i en el moment que els agents locals supervisen la zona i arresten qualcú, ho remetem a la nacional». Bauzà no va especificar el nombre d'agents del cos local que ha posat al front d'aquesta missió però recalcà que la Platja de Palma «tindrà el dispositiu de Policia municipal que necessiti. Si s'ha de triplicar es triplicarà», assegurà.

El problema d'aquests delinqüents, segons aclarí el regidor, és que la major part d'ells estan pendents d'algun judici, fet que dificulta la seva extradició. La portaveu de la Plataforma contra la Delinqüència, Ana Rodríguez, explicà que es tracta sobretot de grups de romanesos, marroquins, i darrerament també hi ha hongaresos. Segons assenyalà Rodríguez, aquestes persones són delinqüents habituals i molts estan ja reclamats en els seus països d'origen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris