cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Antich i Grosske no faran un front d'esquerra per negociar el Govern

PSIB i EU-Els Verds manifesten que tenen més coincidències que divergències

El PSIB-PSOE i Esquerra Unida-Els Verds no contraposaran un bloc d'esquerres davant el front nacionalista per dur endavant les negociacions en vistes a la formació del pròxim govern. Així ho manifestaren ahir Francesc Antich, Eberhard Grosske i Margalida Rosselló després de mantenir una reunió en què analitzaren el document base per a la redacció d'un programa progressista comú.

Antich opinà que era «important que totes les forces progressistes s'integrin en el Govern balear». Pel seu costat, Eberhard Grosske, que manifestà una coincidència plena amb el dirigent socialista, afegí que qualsevol pacte havia de garantir «plena estabilitat tant en el CIM com en el Govern; implicació de tots el partits en la gestió; que el programa final no sigui excloent del de cap de les formacions integrades; i que reflecteixi el suport electoral que ha rebut cada organització».

Francesc Antich valorà molt positivament el diàleg mantingut amb EU-Els Verds: «Hi ha més punts que ens apropen i ens uneixen que qüestions que ens separin». Les diferències entre les dues organitzacions polítiques es plantegen en el terreny del model de desenvolupament i en el tractament de residus, però els seus dirigents no han trobat cap escull «insalvable».

Respecte del tractament dels residus, s'acordà establir un tendència cap a l'eliminació de la incineració, però acceptant que, tal volta, no basti una legislatura i que, la realitat del dia a dia pot allunyar-se de les direccions polítiques.

Les reunions entre els socialistes i Esquerra Unida-Els Verds continuaran la setmana que ve. Les dues organitzacions romanen a l'expectativa que els dos partits nacionalistes finalitzin la redacció del seu programa comú. Antich i Grosske manifestaren el seu respecte per les converses iniciades entre UM i el PSM-Entesa Nacionalista i confiaren que servirien per garantir un govern progressista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris