nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

25 tones de menjar esperen en el dic de l'Oest per embarcar cap a Kosovo

Els aliments han estat recollits a Mallorca per una plataforma d'ONG

Vint-i-cinc mil quilos d'aliments recollits a Mallorca arribaran a Kosovo a principi del mes d'agost. La plataforma per Kosovo ha recollit aquesta ajuda humanitària en una campanya que es tancarà entre avui i dilluns. El menjar espera embalat en el dic de l'Oest per ser embarcat, gràcies a fons aportats pels Fons Mallorquí de Solidaritat, però encara s'estan fent els darrers esforços per augmentar al màxim possible l'ajuda humanitària que es durà als Balcans.

A part dels instituts, escoles i entitats professionals visitades per part dels membres de les ONG que constitueixen la plataforma a Mallorca, l'èxit de la campanya ha tengut molt a veure amb el Casal de Joves Central. L'organisme depenent de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palma ha estat cabdal per a la recollida «perquè és un lloc cèntric, per on passa molta de gent i sobretot molta de gent que ens interessa que col·labori amb nosaltres. És molt important que els joves prenguin consciència d'aquests tipus de problemes» asseguren des de Nou Sud, una de les ONG que integren la plataforma per Kosovo.

Els aliments que s'acabin de recollir en el decurs dels dos darrers dies de la campanya seran embalats els primers dies de juliol perquè el carregament pugui sortir cap a Barcelona la segona quinzena de juliol. «Es tracta d'ajuda de primera necessitat. Ens enduim arròs, farina, oli i tot un seguit d'aliments per tal de bastir la població albanesokosovar del més imprescindible per fer que la repoblació de la zona es pugui fer de manera efectiva. Volem contribuir a minimitzar els problemes de la tornada a casa per part dels desplaçats i per això els aliments són tan importants».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris