cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Delegats de CCOO refusen el preacord d'hoteleria i es neguen a ratificar-lo

El sindicat manté la vaga però no la secundarà aquest cap de setmana

Comissions Obreres no ratificarà el preacord del X Conveni d'Hoteleria, segons es va decidir en el decurs de l'assemblea de delegats de personal i membres de comitès d'empresa duita a terme ahir, en la qual es va adoptar aquest acord per majoria absoluta dels assistents, els quals varen considerar molt insuficients els punts pactats a la matinada de dia 23 a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB).

Els membres de CCOO als establiments hotelers de l'Illa desautoritzaren els negociadors del sindicat al TAMIB i es negaren a signar el conveni en els termes que es varen acordar amb la Federació d'Hoteleria. La posició dels delegats de CCOO no pot impedir que UGT firmi en solitari el conveni, ja que compta amb majoria suficient en el sector. Malgrat això, Comissions Obreres té previst iniciar converses amb UGT per tal de conservar la unitat d'acció entre tots dos sindicats. Així i tot, CCOO «assumeix i valora els problemes que poden sorgir arran d'aquesta decisió». La comissió executiva de la Federació d'Hoteleria d'UGT ja va ratificar dimecres passat el principi d'acord amb la patronal «perquè s'ajusta a les reivindicacions per a la negociació definitiva del conveni col·lectiu».

Com a conseqüència de l'assemblea, CCOO no retirarà la convocatòria de vaga prevista durant dotze dies, però, segons un comunicat del sindicat, «deixa en suspens la crida a la mobilització almenys per als dies prevists inicialment». La vaga del sector d'hoteleria havia de començar a partir de les 7.00 hores d'avui divendres i contemplava aturades durant 12 dies: el 25, 26 i 27 de juny; 5, 6, 7, 13, 14 i 15 de juiol i 1, 2 i 3 d'agost. Segons el comunicat de Comissions Obreres, la Comissió Executiva de la Federació d'Hoteleria té previst mantenir una reunió amb caràcter urgent amb la finalitat d'analitzar la situació i «adoptar les mesures conseqüents amb la decisió de l'assemblea de delegats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris