nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Antich creu que la reunió UM-PSM garanteix un Govern progressista

El candidat socialista reclama el lideratge del projecte per al PSIB-PSOE

Francesc Antich, candidat socialista a la presidència del Govern creu que l'entesa PSM-UM contribuirà a garantir un Govern progressista per a les Balears, el lideratge del qual haurà de correspondre al PSIB-PSOE ja que és la formació del bloc alternatiu al PP que ha obtingut més vots.

Antich partí d'una valoració dels resultats del 13-J per fer l'anàlisi de la situació. El Partit Popular ha perdut tres escons i la majoria absoluta; la suma dels escons dels partits nacionalistes és exactament igual; el PSIB-PSOE ha pujat un escó; i el «bloc» EU-Els Verds ha obtingut un diputat més. L'altre escó perdut pel PP és en mans del COP de Formentera. Amb aquestes dades a la mà, Antich creu que l'electorat ha demanat que el PP abandoni el poder i polítiques que contribueixin a un millor repartiment de la riquesa.

«La ciutadania, que ha castigat el PP, vol un canvi de formes, una nova manera de governar; fugir de la inutilitat del PP per resoldre els greus problemes de la comunitat, aigua, residus, etc. Ha castigat el PP per no tenir un model de país, un projecte de Comunitat Autònoma. La ciutadania, sobretot, vol que tothom es beneficiï de la bonança econòmica», digué Francesc Antich». A continuació manifestà que era «positiu que els partits nacionalistes aclareixin posicions i que llevin diferències entre ells».

Respecte al primer paquet de reivindicacions nacionalistes, Antich assegurà que figuraven tant al document base que els socialistes han proposat per a la discussió com al programa electoral del PSIB. Entre aquestes qüestions, esmentà la transferència d'alguns tributs estatals; la potenció dels consells insulars i la gestió dels aeroports. Lamentà, però, que la proposta del PSM i d'UM no fes referència a la conversió del Senat «en una autèntica cambra de representació territorial, en què les comunitats puguin parlar de tu a tu i no intentar obtenir millores per damunt la resta» com ha passat amb Catalunya gràcies al pacte PP-CiU».

Fou en arribar aquí que el candidat socialista a la presidència del Govern digué que «la reunió UM-PSM contribueix a garantir un govern progressista, perquè no veig el PSM assegut amb el PP». Antich reconegué que UM havia manifestat sempre que tant podia pactar amb el PP com amb el centreesquerra, però també volgué dir que els nacionalistes de centre «han funcionat molt bé al Consell de Mallorca durant quatre anys i que al Parlament s'han donat suport a moltes de propostes progressistes, amb les quals estic segur que pactarà».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris