cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

Pesca col·locarà plàstics opacs sobre prades d'«alga assassina» per matar-la

El sistema, que es provarà al caló d'en Pou, ja s'ha emprat amb èxit a Croàcia

La direcció general de Pesca i Recursos Marins del Govern provarà aquest estiu un sistema innovador per lluitar contra la Caulerpa taxifolia, també coneguda com l'«alga assassina». Aquest versa en el cobriment de les prades d'aquesta alga mitjançant plàstics opacs que impedeixin que la llum els arribi. D'aquesta manera als pocs mesos moren per la manca de llum en no poder fer la fotosíntesi.

D'acord amb les explicacions dels tècnics de l'esmentada direcció general, aquest sistema ja s'ha posat en pràctica fa uns anys a les costes de Croàcia i els resultats foren favorables. No obstant això, cal esmentar que el sistema encara és experimental.

Aquesta iniciativa està previst que es dugui a terme per primera vegada a la nostra Illa entre els mesos de juliol i agost i tindrà lloc al Caló d'en Pou, ubicat al litoral de la localitat costanera de cala d'Or. Es recobrirà amb el plàstic negre, enganxat al fons marí, una petita part de la prada de prop de 10.000 metres quadrats que hi ha al caló d'en Pou. Si el resultat és similar a l'obtingut a Croàcia, amb tota seguretat a les properes temporades d'extracció de l'«alga assassina» aquest sistema es multiplicarà per aquelles zones a les quals l'alga hagi proliferat o estigui més estesa, exemple de Portopetro.

Un dels temors plantejats sobre aquest innovador sistema és que els plàstics també podrien afectar altra vegetació del fons marí o el seu ecosistema. No obstant això, els temors han estat descartats perquè la toxicitat de la Caulerpa taxifolia ja s'encarrega d'ofegar-lo i arrasa tot el que li passa per davant. A més, aquest sistema sols s'implantarà a aquells llocs on les prades de Caulerpa taxifolia ja estiguin esteses i arrelades i siguin de grans dimensions. Així s'eviten les possibilitats de ferir altres plantes com la posidònia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris