cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Aena destitueix la plana major dels controladors aeris de les Balears

La causa és el caos que patí Son Sant Joan el cap de setmana passat

Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) va destituir ahir els caps de Navegació i de Control aeri de les Illes Balears, Alejandro Egido i Anselmo Martínez, així com el responsable de la torre de control de l'aeroport de Sont Sant Joan, Arturo Nadal, fruit del caos que visqué l'aeròdrom palmesà durant la matinada de diumenge a dilluns.

En el decurs d'aquella jornada un sol controlador, Francisco Javier Martín, va supervisar en solitari 168 moviments durant les deu hores de servei, sense comptar amb el suport de cap company ni gaudir del cinquanta per cent del temps de descans que li corresponia per treballar en el torn de vespre.

La distitució de la plana major de la navegació i control aeri balear s'ha produït dos dies després que el director de l'aeroport de Son Sant Joan, Pedro Meaurio, fos cessat del seu càrrec que passarà a cobrir l'actual director de l'aeròdrom de Malaga, Mariano Menor.

Per altra banda, el descontrol va tornar novament ahir a les instal·lacions de Son Sant Joan, ja que els controladors balears han obert una confrontació i volen mantenir un torcebraç amb Aena, com ho demostra el fet que entre les 15.00 i les 23.45 aplicassin un regulació de vols, «perquè de cop i volta gran part de la plantilla es posàs de baixa», segons l'Executiu de Serveis.

La regulació de moviments va baixar dels 46 vols/hora, estipulat per una jornada sense anomalies, a 32 vols/hora, la qual cosa va provocar retards superiors a la mitja hora en el trenta per cent del trajectes que varen passar per Palma "505 vols i 62.000 passatgers. A més, 21 trajectes (deu arribades i onze sortides) varen acumular torbaments de cent minuts, producte d'avions avariats el dia anterior i perquè el càtering no va arribar a la seva hora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris