cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Comerciants i empresaris, reticents al tancament al trànsit del centre històric

Els comerciants i els empresaris veuen amb bons ulls el «dia sense cotxes» organitzat per l'Ajuntament de Palma, però són reticents a mesures que suposin el tancament del centre històric de manera permanent.

El president d'Afedeco, Pau Bellinfante, assegurà a Diari de Balears que «el tancament del trànsit durant un dia no crec que sigui molt greu ni que afecti gaire el nostre sector. A més a més, el tancament agafa molts de carrers comercials que ja són per a vianants tot l'any i s'ha planificat bé per garantir l'accés als aparcaments». Bellinfante, però, es mostrà prudent davant un eventual tancament de tot el nucli antic de la ciutat. «No hem fet cap mena d'estudi sobre aquesta possibilitat, però crec que seria problemàtic. S'ha de treballar carrer per carrer. A més, hi ha vies que està molt clar que no es poden tancar al trànsit, com Jaume III».

De la seva banda, el president de Pimeco, Demetrio Peña, va dir que «ens sembla molt bé aquesta diada, com també la que va organitzar el Consell Insular. De fet, nosaltres hem dit als nostres socis i als consumidors que aquest dia deixin els cotxes a casa seva. Aquesta és una bona oportunitat perquè la ciutat s'humanitzi una mica més». Peña tampoc no tancaria el centre de Palma al trànsit perquè «afectaria molts de barris. Els estudis sobre els carrers per a vianants demostren que aquests tenen èxit quan estan envoltats de carrers col·laterals que permeten la circulació. Si s'ha de fer és ben necessari que hi hagi estudis profunds sobre els carrers que es tancarien. Restringir el trànsit a tot Palma pot ser complicat».

El president de la Caeb, Josep Oliver, explicà que «un dia sense cotxe», com el d'avui o com el que va organitzar el Consell de Mallorca, són iniciatives ben lloables per crear una consciència positiva en els ciutadans de Palma, però el tancament o les restriccions de trànsit al centre de Palma poden afectar molt el món empresarial del centre o el que empra aquest com a la seva àrea de treball. Les diferents patronals implicades seran les que tindran la darrera paraula».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris