cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

L'estada dels refugiats kosovars a Mallorca tindrà un cost de 25 milions

La Granja Jovent i l'alberg de la Platja de Palma seran les seus on viuran els deportats

La Conselleria de Presidència del Govern balear invertirà prop de 25 milions de pessetes a l'acolliment dels 26 refugiats albanesokosovars que arribaran a Palma dilluns que ve. Aquest pressupost es distribueix entre les ONG Creu Roja, Caritas i Unicef, que rebran cinc milions cadascuna després de la signatura dels convenis amb Presidència, a més d'altres cinc milions a la Granja Jovent i una quantitat aproximada a l'alberg Platja de Palma, que seran les seus on s'instal·laran provisionalment els 26 kosovars.

En aquestes despeses també hi participarà el Govern central mitjançant el Ministeri de Treball i Afers Socials, que és l'encarregat de tota l'organització de l'estada dels refugiats a l'Estat.

Ahir tingué lloc una altra reunió de la Comissió Interdepartamental integrada per diferents conselleries del Govern, a més de Delegació del Govern central, consells insulars, Cort i ONG amb presència a Kosovo. Segons s'acordà a la Comissió, al dispositiu que rebrà dilluns els refugiats hi participaran el servei d'emergències 112 (que hi aportarà dos psicòlegs); Creu Roja, que s'encarregarà del transport i dels traductors; Caritas, que posarà a disposició dels kosovars assistents socials, i la xarxa es completa amb els educadors infantils d'Unicef.

El col·lectiu de kosovars que arribarà a Mallorca esta constituït per tres famílies d'11, 9 i 6 membres i d'ells, la majoria (12) són infants d'entre 15 dies i 9 anys. Dues famílies provenen de València i una tercera d'Àvila. Aquesta darrera està emparentada amb una de València i es retrobaran a l'Illa. Totes dues viuran a la granja Jovent i la tercera, a l'alberg Platja de Palma.

Segons indicà la consellera en funcions, Rosa Estaràs, no se sap el temps que poden romandre a Mallorca i tampoc no es descarta que es quedin a Balears, ja que entre els refugiats hi ha cuiners i altres professionals que poden trobar feina aviat i, fins i tot, una família té parents a Portocristo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris