cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El centre de la ciutat viurà demà un dia sense cotxes

L'èxit de la diada depèn de la informació als conductors i no del tall al trànsit, segons els ciutadans

El gran dia per als vianants ja ha arribat. Demà, tots aquells ciutadans que vulguin traslladar-se als seus llocs de feina i a altres destinacions ho hauran de fer a peu. Els conductors hauran de deixar els vehicles a ca seva o als aparcaments habilitats amb aquesta finalitat, ja que tot el centre de Palma quedarà restringit al trànsit amb motiu de la celebració d'un «dia sense cotxes».

Com ja es publicà la setmana passada, l'Ajuntament, per «ajudar» a fer d'aquesta experiència un èxit, aprovà l'aplicació de les restriccions al trànsit en determinats carrers de la via pública: «L'única manera de poder comprovar els avantatges de la falta de trànsit és tancar el centre històric des de les Avingudes cap endins», declarà el regidor de Governació en funcions, Joan Bauzà. Així, i segons explicà el responsable de circulació de Cort, un total de cinc agents de la Policia Local coordinaran demà les entrades a tota la zona vetada pel trànsit des de la porta des Camp, el passeig de Mallorca i el passeig d'Antoni Maura.

«L'objectiu serà que el Born, el tram de Jaume III i plaça de Cort quedi lliure i tranquil pel que fa a la circulació de vehicles», indicà Bauzà. Així mateix insistí que, sense prendre aquestes mesures, l'experiència "iniciada a Palma per primera vegada" «no tindria cap incidència». Però l'èxit d'aquesta diada sense cotxes "que no es va poder desenvolupar en la seva totalitat el dia 23 d'abril passat" no depèn tant de la intervenció del consistori en la circulació viària sinó en la informació al ciutadà.

En aquest sentit, la presidenta de la Federació de les Associacions de Veïns, Rosa Bueno, expressà el seu descontent pel que fa al procediment i a «la manera» en com s'han duit a terme les coses. «Estam contents que es realitzi la diada, encara que pensam que s'hauria d'haver fet a l'abril, quan ho proposà el Consell. A banda d'això, creim que ens ha faltat més documentació i més informació per part de la Corporació, però el batle no ens ha respost mai, per això al final les coses no surten bé sinó mediocres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris