algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Una torxa en favor de la llengua i la cultura

Els alaroners varen celebrar la segona edició de la recuperada festa de la Flama

Els alaroners varen encendre una torxa en favor de la llengua i de la cultura pròpies. Per segon any consecutiu la vila, enmig d'una notable expectació, va viure dissabte passat al vespre la festa de la Flama, una celebració molt modesta però carregada de simbolismes històrics i culturals. La torxa amb la flama es va encendre dalt del castell passades les vuit i mitja del capvespre.

Portada en relleus per joves del Grup Escolta local, tardà més d'una hora a arribar a la plaça de la Vila. Allà la flama va ser rebuda amb forts aplaudiments i amb el cant de La Balanguera interpretat per l'Orfeó alaroner. A la plaça es procedí després al ritual de l'encesa del peveter, operació en la qual va intervenir el convidat d'honor d'enguany, Antoni Amorós Borràs.

Amorós, conegut filòleg local que intervingué en l'equip de redacció del Diccionari Català-Valencià-Balear de mossèn Alcover, va ser l'encarregat d'encendre'l després de llegir un manifest de la flama que va tenir un fort caràcter reivindicatiu perquè reclamava la unitat de la cultura catalana. Amorós definí la llengua com «l'essència espiritual d'un poble» i explicà com «un poble sense llengua deixa de ser un poble». També esmentà que la idea de llengua va unida a la de nació i no a estat, com així ho confonen molts polítics».

En el parlament, Amorós també va realitzar una defensa del concepte de Països Catalans «com aquells que tenen una mateixa bandera, un mateix origen històric i una llengua en comú». La vetlada comptà també amb diferents actuacions musicals i es tancà amb la intervenció d'un grup de nins dels dos col·legis de la vila que recitaren alguns poemes de l'Escola Mallorquina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris