algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Tot i la sequera les fonts grans aguanten

Les dades pluviomètriques de Sóller demostren que hi ha hagut molts altres anys pitjors que aquest

Sóller és tradicionalment conegut per la seva abundància en aigua, que ha estat aprofitada des de temps molt antics per convertir la Vall en una de les més fèrtils. L'any 1999 s'ha caracteritzat fins ara per una forta sequera que ha començat a preocupar fins al punt que és tema freqüent de conversa entre els sollerics.

Però el fet és que, tot i la manca de pluges a la Vall, les fonts principals del terme mantenen els seus cabals dins els paràmetres normals per aquesta època de l'any. Segons l'opinió de diferents membres dels col·lectius de regants de Sóller, «les fonts encara no s'han temut de la sequera, i van tan baixes com qualsevol altre any per la mateixa època». Existeix entre els regants de Sóller una certa desconfiança a l'hora de fer manifestacions d'aquest tipus. Tanmateix es tracta de dades públiques que no es poden amagar pel fet que totes aquestes fonts són controlades regularment per la Junta d'Aigües i el seu cabal és més que conegut.

Així i tot s'ha de dir que la gran minva de les fonts, la que pot posar en dificultats els regants, es produeix regularment a finals del mes de juny i, generalment de forma molt ràpida. Així ho assegura Joan Deià: «Entre sant Joan i sant Pere les fonts peguen per avall de cop i després és quan poden venir els problemes». També s'ha de tenir en compte que les fonts principals de Sóller, la de l'Olla i na Lladonera, la de s'Ullet i la del Barranc, estan canalitzades en gran part del seu recorregut, la qual cosa fa que aquesta sigui molt més aprofitada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris