cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Madrid aprova ajudes al transport aeri i marítim cinc dies després dels comicis

Eivissa rep dilluns el ministre d'Agricultura

El Consell de Ministres aprovà ahir un reial decret que estableix les compensacions al transport marítim i aeri de mercaderies amb origen o destí a les Balears. Madrid ha decidit l'obertura d'aquesta línia d'ajudes després dels resultats de les eleccions celebrades diumenge, que no afavoreixen el PP, i després que ha passat quasi un any des que es va aprovar el Règim especial de les Balears (REB) i que el seu articulat es va desenvolupant amb comptagotes. De fet, el REB estableix una partida especial als Pressuposts generals de l'Estat com a mesura correctora dels efectes de la insularitat.

A l'acord aprovat pel Govern Aznar es fixen compensacions de fins al 35% del costs dels nòlits de les mercaderies. Concretament s'estableixen ajudes al transport de mercaderies i productes manufacturats de les Balears o que aquests hagin sofert transformacions que incrementin el seu valor, sempre que aquest transport s'hagi realitzat des de l'arxipèlag balear a altres territoris d'estats membres de la Unió Europea.

Per altra part, el transport cap a les Balears des d'altres territoris d'estats membres de la Unió Europea gaudiran d'una compensació de fins al 30 per cent. El reial decret especifica tots els requisits necessaris per a la concessió d'aquestes compensacions, quines empreses en poden ser beneficiàries i la documentació per tal de sol·licitar-les. També faculta els ministeris d'Economia i Foment per dictar les disposicions que facin falta a l'àmbit de les seves competències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris