nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El fiscal vol 32 anys de presó per als acusats de narcotràfic de Gomila

El fiscal demana penes que sumen els 32 anys per a Guillermo L.M., antic gerent del pub TBO del carrer de Joan Miró, molt prop de la plaça Gomila de Palma; Marcial B.H., que era cambrer del local, i Benito M.C., acusats de vendre droga en l'esmentat establiment. Aquesta sol·licitud es desglossa en 10 anys per a cadascun dels dos primers i 12 per l'altre.

La Policia havia iniciat una investigació després que tingués lloc una brega entre el cambrer del bar i un client que acudí a comprar un gram de cocaïna. Les detencions varen ser efectuades en el mes de març del 1996. L'operació va coincidir amb una denúncia que presentà l'associació de veïns, que es queixava que en aquest local es venia droga. El client havia recriminat a l'empleat la mala qualitat de la droga que li havien venut, per la qual cosa inicià una brega just després. La Policia comprovà que Marcial B.H. era el que podia dedicar-se a la venda.

El fiscal, Gabriel Rul·lan, emprà la primera declaració que féu el cambrer del bar, en la qual afirmava que l'encarregat de la venda era el propietari del bar i el que li proporcionava la droga era Benito, però l'acusat modificà la seva exposició. Un cop identificats els sospitosos, els investigadors demanaren una autorització per poder «punxar» la línia telefònica de l'amo del pub. En una gravació d'una de les converses Guillermo i Benito parlaven d'una entrega de «deu bombones de butà» en referència, aparentment, a deu grams de cocaïna. A causa d'això, el pub va ser escorcollat, i en el seu interior es trobaren restes de droga procedents del consum i elaboració de dosis, a més de retalls de plàstic i una balança de precisió. En el domicili de l'amo de l'establiment varen intervenir 14 grams de cocaïna.

L'empresari acusat assegurà que ell mai no s'havia dedicat al tràfic d'estupefaents, i que la droga trobada a ca seva era per a consum propi, ja que patia problemes d'estrès i sentimentals. Sobre els efectes trobats al bar manifestà que el local era molt gran, i que no podia controlar tots els seus clients. Benito M.C. declarà davant del magistrat que el cambrer l'implicava en aquests fets delictius perquè algun temps enrere havien tingut conflictes per un tema relacionat amb el joc, però que ell mai no havia traficat amb estupefaents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris