cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

Els antics camins rurals que volten el Puig seran oberts al públic i recuperats

L'Ajuntament ha comanat un estudi històric per aclarir-ne la titularitat dels accessos

Tota la xarxa d'antics camins rurals que voltaven antigament el puig de Santa Magdalena es tornaran a obrir al públic després que siguin recuperats. L'Ajuntament d'Inca pretén rehabilitar totes aquestes vies que en la majoria de casos han desaparegut per la falta d'ús. De fet ja s'ha comprovat com molts de trams han estat llaurats o bé la naturalesa s'ha encarregat d'esborrar-los. En altres ocasions han estat tancats pels propietaris particulars per on passaven els camins malgrat que aquests fossin de titularitat pública.

Amb aquest objectiu s'ha comanat l'elaboració d'un estudi històric en profunditat al cronista oficial de la ciutat, Gabriel Pieras, en el qual mitjançant documentació antiga es precisarà la titularitat pública o privada de cadascun d'aquests accessos i el seu recorregut aproximat. Aquesta informació després es reforçarà amb un informe que es demanarà als tècnics del servei de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Tomeu Seguí, «la decisió de recuperar aquests camins va néixer a partir de les queixes que veïns de fora vila ens feren arribar fa temps que diferents camins s'havien tancat de forma presumptament il·legal». Seguí va voler deixar ben clar que abans de fer qualsevol passa legal es xerrarà amb els grups de l'oposició per cercar un consens.

La intenció dels responsables municipals és la de fer una neteja de cada camí per tal de recuperar el seu primitiu traçat. En cap moment emperò es fa comptes asfaltar-los sinó només condicionar el paviment sense crear cap impacte visual amb l'entorn.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris