nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Famílies mallorquines podran acollir a l'estiu 74 nins malalts de Sibèria

Infants del Món diu que una trentena són orfes i i que n'hi ha que pateixen asma

Infants del Món demana als mallorquins que acullin 74 nins de la regió siberiana de Tomsk que arribaran el proper 15 de juliol a Mallorca i que romandran 28 dies a l'Illa. Trenta-cinc d'aquests nins pateixen problemes asmàtics, una trentena són orfes i dos seran operats de les articulacions tot d'una que arribin a Son Dureta ja que tenen hemofília B. «Necessitam famílies de Mallorca perquè aquests nins, de 7 a 13 anys puguin gaudir d'uns dies de l'aire de la nostra Illa», afirmaren Sebastià Roig i Josep Aguiló president i vicepresident respectivament d'Infants del Món, entitat que ja ha acollit des de 1995 400 nins russos.

Les famílies interesades a acollir un nin (només es pot allotjar un nin per família) han de telefonar al mòbil 616-090-378. Sebastià Roig afirmà que les famílies que vulguin adoptar algun d'aquests nins podran dirigir-se al mateix telèfon i Infants del Món intentarà fer alguna gestió amb l'Administració espanyola, tot i que volgué deixar clar que l'associació «no és cap agència d'adopcions».

A Mallorca també es desplaçarà un metge de la Universitat de Medicina de Sibèria que realitzarà una estada a un hospital per millorar els seus coneixements sobre l'asma i dos metges més de la regió faran un curs de perfeccionament a Barcelona, una ciutat on aquesta entitat compta amb nombrosos socis. L'associació garanteix que els petits que arribin a Mallorca tindran atenció mèdica i un diagnòstic per tractar la seva malaltia. El finançament d'aquest viatge ha estat assumit per Infants del Món, que li ha costat devers quatre milions de pessetes. L'entitat no rep subvencions i té uns 200 socis. L'associació té també engegat un projecte per poder aplicar un aparell per a la sordesa a 5 nins menors de 6 anys que es troben i que podrien arribar a Mallorca per Nadal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris