algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

L'Ajuntament aprofita un espai protegit com a dipòsit de vehicles abandonats

UM ha denunciat la situació a la Conselleria de Medi Ambient

J. ROSSELLÓ. Calvià.
Unió Mallorquina ha denunciat la ubicació en una zona Anei (Àrea natural d'especial interès) del dipòsit municipal de vehicles abandonats que són retirats de la via pública.

El president d'UM de Calvià, Isidre Cañellas, remeté el 25 de maig passat un escrit al conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, exposant quina era la situació del cementeri de vehicles i recordant que la Llei d'espais naturals (LEN) «no autoritza l'ús actual que l'Ajuntament de Calvià li dóna».

El cementeri de cotxes municipal està situat devora la canera, en una zona pròxima a cases habitades, i emmagatzema més d'un centenar de vehicles desballestats escampats per la vessant del coll des Cucons, amb el consegüent perill d'incendis, ja que conté restes de carburants i d'olis. A més a més de la contaminació mediambiental, representa un perill per als al·lots, ja que no hi ha cap tancament que delimiti el recinte. Ni tan sols hi ha cap indicació que hi prohibeixi l'accés.

Les restes de vehicles i multitud de vidres trencats espargits per més d'una hectàrea converteixen el dipòsit en un vertader «abocador incontrolat». Segons el parer d'Isidre Cañellas, l'estat deplorable d'aquestes dependències municipals mostra la «vertadera cara de la batlessa Margarita Nájera pel que fa a temes mediambientals».

«Mentre per una banda "afirma" s'omple la boca parlant de sostenibilitat i de l'Agenda Local 21 quan es dirigeix a l'electorat, permet la degradació ambiental en terrenys municipals que més estan protegits per la Llei d'espais naturals, la qual cosa evidencia la seva escassa sensibilitat respecte del medi ambient», afegí el portaveu d'Unió Mallorquina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris