cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Martí Fluxà assegura que Madrid sap que fan falta policies i guàrdies civils

El secretari d'Estat de Seguretat afirma que no està decidit qui vigilarà la nova presó

El secretari d'Estat de Seguretat, Ricardo Martí Fluxà, assegurà ahir que encara no han decidit quin cos de seguretat (Policia o Guàrdia Civil) s'encarregarà de les tasques de vigilància de la nova presó de Palma, que aquesta setmana va ser inaugurada pel ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja. «El tema de la presó, com ja va explicar el ministre fa uns dies, encara és objecte d'estudi, perquè no hi ha cap decisió referent a això», afirmà Martí Fluxà.

El secretari d'Estat de Seguretat explicà que el seu deure és «administrar les forces, que sempre són escasses, perquè necessitam més policies i més guàrdies civils. Feim feina per evitar qualsevol disfunció tant en el Cos Nacional de Policia com ara dins la Guàrdia Civil». Martí Fluxà insistí, d'igual manera que dimarts ho feia Mayor Oreja, que el dispositiu que finalment resulti elegit per a la vigilància del centre penitenciari serà el més eficaç «i s'intentarà que el cos que se n'ocupi pugui fer-ho sense perdre efectivitat en altres zones de Mallorca».

Martí Fluxà assistí,amb el director general de la Policia, Juan Cotino, a l'acte de lliurament de vint nous vehicles policíacs a la Prefectura Superior de Policia de Balears. Els vint cotxes «Z», als quals se'n sumaran set més a l'illa d'Eivissa, s'inclouen dins del pla Policia 2000, que s'aplicarà a les Illes l'any que ve, malgrat que els sindicats policíacs ja han expressat la impossibilitat que amb la plantilla actual del Cos Nacional de Policia a les Balears es vigili el nou centre penitenciàri i, alhora, es tregui endavant aquest projecte a les Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris