algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Els jutges de Palma reivindiquen un increment salarial d'un 25 per cent

Ahir els lletrats aprovaren «per unanimitat» el document que secunda la proposta

La Junta de Jutges de Palma, com també la resta de les de l'Estat, a proposta del jutge degà, Pere Barceló, decidiren ahir adherir-se a la plataforma estatal que reivindica una pujada salarial del 25%, cosa que suposaria unes 80.000 pessetes per sobre de les actuals 430.000, després d'anys de congelació de sou per així «recuperar el poder adquisitiu perdut i obtenir» uns emoluments adequats a les seves responsabilitats.

Els jutjats penals acolliren la reunió dels jutges unipersonals de Mallorca "dels 40 professionals tan sols hi pogueren assistir 28", que fou presidida per Pere Barceló, representant d'aquests lletrats, que no són sota la representació de cap de les quatre Associacions Judicials (AJ). El col·lectiu aprovà per unanimitat l'adhesió al document que signaren el 15 de maig passat els jutges afiliats a les AJ, a través del qual es reivindicava l'actualització de les seves retribucions.

La pujada salarial sol·licitada se situa en el 25%, desglosat en un 18% d'augment lineal i un 7% d'increment per productivitat, «a fi de poder retribuir a qui es vegi necessitat de fer feina per sobre del volum normal d'hores calculat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ)». Cal destacar que despús-ahir el CGPJ aprovà donar-nos-hi suport incondiconal i el pròxim 6 de juliol, aquesta institució juntament amb les AJ es reuniran amb el Ministeri de Justícia per iniciar les negociacins de les noves remuneracions a percebre.

Tot i això, a la Junta de Jutges de Palma del novembre passat es va votar en contra de l'aplicació del sistema de mòduls de productivitat, ja que «les fórmules de productivitat són difícils d'aconseguir de manera que reflecteixin la quantitat d'hores de feina invertides en cada cas i l'increment de la litigiositat», apuntà Barceló.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris