cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

ARCA i Federació de Veïns qualifiquen «d'obscurantista» l'Autoritat Portuària

Defensen que les 19 propostes per al moll Vell han d'exposar-se públicament

ARCA i Federació de Veïns de Palma criticaren la decisió adoptada per l'Autoritat Portuària de no mostrar les maquetes i documentació de les 19 propostes del projecte Port Segle XXI per al moll Vell fins que el jurat hagi decidit quins són els tres equips guanyadors del concurs d'idees. Josep Massot, d'ARCA, indicà que se senten «decebuts» i que «no s'entén el secretisme» de l'Autoritat Portuària «i més valorant que tots varen integrar la comissió de participació ciutadana per tal de preparar el plec de bases del concurs».

Per ARCA, l'explicació que no s'exposaven públicament per tal de no pressionar el jurat no és vàlida. «No es pot esperar massa d'un jurat que es pot sentir pressionat per les opinions ciutadanes», afirmà Massot, a la vegada que recordava el cas del parc de ses Estacions en què es varen mostrar als ciutadans les maquetes abans de la decisió del jurat.

Pel representant d'ARCA, «surti el projecte que surti, si no es respecta la façana marítima, ens posicionarem amb altres entitats per tal de defensar-la», digué Massot. ARCA és conscient que el Projecte Port Segle XXI és a llarg termini, ja que una vegada resolt el concurs d'idees sa de convocar un altre concurs per a la seva construcció i això comporta necessàriament cercar fonts de finançament per dur-lo endavant.

Per la seva part, Rosa Bueno, presidenta de la Federació de Veïns de Palma, rebutjà el que considera «una manca de sensibilitat vers la participació ciutadana» i també assenyalà que ja que havien acudit a les reunions de la comissió, «hauria estat un acte de cortesia» l'exposició pública. Bueno digué, i en aquest sentit la Federació pensa igual que ARCA, que s'haurien d'evitar les «macrointervencions» i l'alteració de la façana marítima de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris