nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

La Conselleria de Sanitat no ha fet cap inspecció preventiva a la fàbrica de Coca-Cola

No ha rebut cap ordre de Madrid en aquest sentit

P.M./C.M.C. Palma.
La Conselleria de Sanitat i Consum no ha duit a terme "ni té previst fer, per ara" cap inspecció excepcional a les instal·lacions de l'empresa Cobega, fabricant i distribuïdora de Coca-Cola i dels altres productes de la marca d'Atlanta a les Illes, ja que «no hem rebut cap notificació del Ministeri de Sanitat i Consum per prendre aquesta casta de mesura. De fet, el Ministeri de Sanitat ja ha dit que la producció de Coca-Cola Espanya es fa sota totes les garanties i no té absolutament cap risc el seu consum.

A més, les inspeccions ordinàries efectuades a Mallorca no han trobat cap motiu d'alarma a les infraestructures mallorquines de Cobega; en cas contrari "afirmaren" el departament hauria procedit amb les accions pertinents, des de la intervenció del material a la clausura del centre. A més, la Conselleria de Sanitat i Consum no ha rebut tampoc cap notificació de particulars sobre la presència a les Illes de begudes d'aquesta marca comercial procedents d'indrets diferents al territori de Cobega.

Mentrestant, el portaveu de Cobega per a les zones d'Aragó, les Balears, les Canàries i Catalunya, Ferran Martín, afirmà que ni el Govern central ni cap dels executius autonòmics, on abasteixen de refresc de cola, «ens han demanat mesures de control». Martín assegurà que a l'Estat o les Illes és improbable que es produeixi la intoxicació de consumidors per les mateixes causes que a Bèlgica: el gas carbònic, utilitzat a cada una de les fàbriques «és diferent, ja que cada una pot contractar el fabricant que vulgui»; i el fungicida, que es posa als palets sobre els quals es dipositen els refrescs, «a les nostres cadenes de producció s'aplica sense que hi hagi la mercaderia a damunt, per la qual cosa mai no se'n pot impregnar la llauna».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris