cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'esquerra es compromet a un acord programàtic per governar les Balears

Quan el tenguin enllestit el presentaran a Unió Mallorquina per al pacte definitiu

72760

Els líders de l'esquerra es trobaren per posar les bases d'un govern alternatiu.

P. Bota.

L'esquerra mostrà ahir el seus poders: vint-i-vuit diputats, més vots que el PP, govern en dos consells insulars, possibilitats de gestionar-ne un tercer, i majoria absoluta a tres illes. Amb aquestes cartes Francesc Antich (PSIB-PSOE), Pere Sampol (PSM-Entesa Nacionalista), Eberhard Grosske (Esquerra Unida-Els Verds), Pilar Costa, futura presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera; Joana Barceló, futura presidenta del Consell de Menorca; Santiago Ferrer, diputat de la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes de Formentera, s'han compromès a elaborar un document base per a l'elaboració d'un programa de govern i després negociar-lo amb Unió Mallorquina.

Francesc Antich, com a representant de la llista més votada de l'esquerra i president in pectore, actuà en tot moment de portaveu dels reunits. El líder socialista afirmà que el motiu de la reunió havia estat expressar «la voluntat de pacte dels assistents per dur endavant un govern progressista a les Illes Balears». Segons Antich, «els ciutadans han apostat clarament per un canvi; les forces progressistes aquí reunides representam vint-i-vuit diputats, obtinguts amb més vots que els vint-i-vuit del Partit Popular; i, per tant, aquestes forces asseguren el govern progressista dels consells insulars». Antich desmentí que dins el conjunt de les forces progressistes hi hagués qualque emperò al diàleg amb Unió Mallorquina, perquè «moltes de les forces que som aquí avui ja hi hem tingut pactes durant aquests darrers anys amb resultat positiu».

A continuació Eberhard Grosske prengué la paraula per dir que la postura d'EU-Els Verds era «escoltar allò que havia de dir l'electorat, que el tretze de juny ha configurat un mapa polític determinat i és sobre aquest mapa que hem de fer feina». «Aquest mapa "afegí el dirigent de la coalició esquerrana" ha apostat inequívocament per un canvi polític a dos consells insulars i ha obert la porta a canvis polítics a la comunitat autònoma. Si això és el dictamen de l'electorat, la nostra posició és intentar franquejar aquesta porta; és a dir, intentar facilitar que aquí hi hagi un govern progressista que ens tregui de setze anys de govern conservador. La nostra voluntat és d'integració sempre que s'arribi a un acord programàtic que faci possible aquesta qüestió i que estigui modulat pels resultats electorals. Ningú no pot plantejar les seves propostes en abstracte, sinó condicionat pel suport que ha rebut».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris