algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Metges especialistes de Son Dureta donaran suport a la vaga dels MIR

Els residents es reuniran demà amb el president del Col·legi de les Balears

Els metges especialistes adjunts de Son Dureta donaran suport a la vaga dels interns residents (MIR) d'aquest hospital illenc la pròxima setmana, segons totes les previsions el dia 28 o 29, segons informaren ahir representants dels MIR. Aquest col·lectiu de les Balears continua al capdavant de l'Estat en la incidència de la seva vaga contra l'aprovació del reial decret que permetrà homologar coneixements a un nombre indeterminat de metges generals que exerceixen com a especialistes.

Insalud reconeix que almanco un 81 per cent dels metges residents de les Illes seguiren ahir aquesta vaga; aquestes xifres contrasten amb el 95 per cent d'incidència assenyalat des d'aquest col·lectiu mèdic. El conflicte ha pres un altre front "el de la jurisprudència" després que el Tribunal Suprem ha resolt en el cas que enfrontà dos metges interins d'un hospital murcià, fallant a favor de l'especialista titulat qui substituí el metge general que treballava com especialista al centre. Segons la sentència de la sala Social del Suprem, votada el passat dia 20 de maig, són «raons de dret públic les que justifiquen que un metge interí ocupant de plaça d'especialista sense ser-ho, pugui ser cessat perquè sigui nomenat en el seu lloc un metge interí amb la necessària especialització».

El president del Col·legi de Metges de les Illes Balears, Miquel Triola "qui demà s'ha de reunir amb els MIR", ha desestimat que la jurisprudència creada pugui afectar les negociacions entre les parts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris