nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Francesc Antich es reunirà avui amb els líders de l'esquerra de les Balears

Els partits progressistes prenen la iniciativa per fer una oferta de Govern

Francesc Antich, president in pectore del nou govern sorgit de les urnes, es reunirà demà per primera vegada amb els partits aliats per establir les línies mestres d'actuació de l'Executiu.

La cimera es produirà a les 11.30 a la Sala del Senat del Parlament de les Illes Balears. Hi assistiran, a més del líder socialista, les presidentes electes dels consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera, Joana Barceló i Pilar Costa; el diputat de la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes de Formentera, Santiago Ferrer, i els cap de llista del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, i d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske. Els líders del progressisme balear han de pactar un programa de govern conjunt que després hauran de negociar amb Unió Mallorquina, peça indispensable per a qualsevol alternativa de Govern.

Els seguidors de Maria Antònia Munar ja ha explicitat que no frisen, ja que volen assegurar-se l'estabilitat parlamentària per a tota la legislatura. Una reedició de les tensions inicials del Pacte de Progrés al Consell de Mallorca no seria assumible des del Govern de les Illes Balears.

El PSIB-PSOE, tot i que manté la iniciativa en els contactes, tampoc no és partidari de la precipitació. Els socialistes volen també un programa per als quatre anys i un repartiment de responsabilitats i de papers molt clar entre cada formació.

El problema, des del punt de vista d'Unió Mallorquina, podria procedir d'Esquerra Unida-Els Verds, que en el Pacte de Progrés no s'implicà en la gestió del Consell i es limità a donar-li un suport extern i puntual, encara que Esquerra Unida ha anunciat reiteradament durant la campanya la seva voluntat d'integrar-se en un hipotètic Govern de Progrés.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris