cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Oreja inaugura avui la nova presó sense confirmar quin cos de seguretat la vigilarà

El macrocentre té capacitat per a 1.180 reclusos

El ministre de l'Interior, Jaume Mayor Oreja, acompanyat del secretari d'Estat de Seguretat, Ricardo Martí Fluxà, inaugura avui a l'horabaixa la nova presó sense que hagi confirmat quin serà el cos de seguretat (Policia o Guàrdia Civil) que assumesqui les tasques de vigilància. A l'acte també assistirà el director general d'Institucions Penitenciàries, Àngel Yuste, així com les principals autoritats autonòmiques i locals.

El nou centre penitenciari té una capacitat per acollir 1.180 reclusos repartits en 14 mòduls, a més dels departaments d'ingressos, infermeria i aïllament. Una de les principals novetats del recinte és l'existència d'un mòdul per a mares, especialment dissenyat per allotjar dones amb fills fins als tres anys i una escola infantil. La presó disposa també d'un edifici sociocultural i esportiu, un altre de tallers i un mòdul femení, a més dels serveis comuns, com ara bugaderia, forn, cuines, patis i àrees de visites.

El recinte penitenciari segueix el model de «centre-tipus» que des de fa anys utilitza el Ministeri de l'Interior a les noves presons de l'Estat, amb modificacions puntuals a cada comunitat per tal d'adaptar-la a les necessitats. Com la resta d'aquestes instal·lacions, la seva infraestructura està totalment equipada per tal d'aconseguir «una petita ciutat autosuficient».

Les mesures de seguretat de la nova presó inclouen sofisticats sistemes electrònics de control, a més de circuits de vigilància i d'una torre central.

La nova presó ja s'obre amb polèmica protagonitzada fonamentalment pels sindicats dels Cos Nacional de Policia que ja han manifestat la impossibilitat que amb la plantilla actual es pugui fer càrrec de la vigilància del recinte, que necessita un col·lectiu mínim de 100 agents per cobrir la seguretat.

Per la seva part, la Guàrdia Civil assenyala que deu ser la Policia l'encarregada de la protecció pel fet que, segons estableix la Llei de Forces i Cossos de Seguretat, el recinte penintenciari està dins del terme municipal de Palma. A més, la Guàrdia Civil (que vigila l'antiga presó) va realitzar un informe fa mes d'un any al qual rebutja l'adjudicació d'aquest treball.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris