cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Guanyadors del 13-J amb majoria absoluta

Els electors han revalidat la confiança en els partits que governen a Inca, Costitx, Escorca o Campos

Les urnes han dictaminat que a onze municipis de la comarca d'Inca un partit en solitari pugui governar mitjançant majoria absoluta.
El canvi més important s'ha produït a Inca on Pere Rotger ha dut el Partit Popular fins a una ampla i còmoda majoria amb 13 regidors. L'oposició quedarà reduïda a 5 edils socialistes, que han patit un fort retrocés, 2 del PSM, que ha crescut en vots i un d'independent que es manté.

Els populars han millorat de manera molt important els seus resultats a Lloret, Selva i Consell. Al petit municipi del Pla, després de governar en minoria, han arribat a la majoria absoluta deixant UM i PSM amb només 2 i 1 regidor respectivament. A Selva el PP també s'ha vist reforçat ampliant el nombre d'edils fins a 7, mentre que a l'oposició el PSM (3) i UM (1) han recollit els vots dels antics grups independents.

A Consell el batle tornarà a ser Joan Bibiloni, després que el PP hagi obtingut vuit regidors, un més que no tenien, mentre que el PSM és queda sol a l'oposició amb tres, després que UM hagi quedat enfora d'entrar.

A Sencelles el PP revalida els 5 regidors que ja tenia i els Independents es tornen quedar amb 4, a l'oposició per un marge de 50 vots, tal com ja passà fa quatre anys.

A sa Pobla Jaume Font ocuparà la batlia amb un PP que disposarà d'una majoria absoluta de 10 regidors. El PSM, fins ara únic grup a l'oposició tindrà quatre edils, dos manco que el 95. UM els acompanyarà després d'entrar amb tres escons.

A Mancor el PP revalida la majoria amb cinc regidors mentre que el PSM n'aconsegueix dos.
Costitx ha estat, per enèsima vegada el feu d'UM que amb Maria Antònia Munar de batlessa ha repetit els 5 edils que ja tenia deixant el PP amb dos.

Els socialistes han aconseguit a Lloseta uns bons resultats amb el nou candidat Bernat Coll que governarà en majoria absoluta amb 7 representants. El PP retrocedeix en vots però manté els 4 regidors que ja tenia. El PSM ha quedat fora del consistori.

Quant al PSM estrenarà majoria absoluta a Campanet on s'han assolit 7 regidors. El PSOE ha assegurat l'únic representant que disposava i UM n'ha entrat un. El PP només comptarà amb dos regidors. També a Santa Eugènia els nacionalistes governaran amb 5 regidors deixant el PP i UM, amb només dos edils. A Santa Maria, Mateu Morro ha tornat a guanyar amb diferència mantenint els 8 edils que ja tenia el PSM. A l'oposició tindrà el PP amb dos edils i UM amb un.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris