cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Festa poc concorreguda al Consolat de Mar

Només un centenar i mig de persones es va apropar al seguiment en directe de la nit de les eleccions

C.C./P.M. Palma.
La cita organitzada pel Govern balear als jardins del Consolat de la Mar, per seguir en directe l'evolució dels resultats de les Eleccions Municipals, Autonòmiques i Europees del 1999, es va caracteritzar ahir pels escassos convidats que hi assistiren.

Tot i que eren 600 els convidats oficials a l'acte, entre els quals figuraven representants del món de l'economia, el turisme, la cultura i la política de les Illes, el públic congregat no superà la xifra de centenar i mig de persones.

La primera persona que va arribar a l'indret va ser l'actriu de teatre Catalina Valls, poc abans de les vuit del vespre. A partir d'aquest moment, la gent es va congregar a poc a poc, sense arribar a cobrir les previsions d'assistència.

Els representants de l'àmbit de la política varen tenir una escassa participació en el seguiment en viu del recompte de vots. El primer dels consellers que va aparèixer a les instal·lacions preparades per aquesta nit electoral va ser Francesc Fiol, conseller de Sanitat i Consum. A continuació, entre el públic assistent, va comparèixer el conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Rami, entorn a les nou del vespre.

Així mateix, altres polítics com Pilar Ferrer, consellera de la Funció Pública, i Francisca Bennàssar, que va atreure al seu voltant una multitud de periodistes que cobrien l'esdeveniment. Tot i així, la presència més assenyalada va ser la del portaveu de l'Executiu balear, Manuel Ferrer, que combinà l'assistència als jardins de la Llonja amb la reiterada compareixença en rodes de premsa davant dels mitjans de comunicació al Consolat de Mar.

Entre les cares conegudes es pogueren veure els directius de les principals corporacions empresarials de Balears: el president d'Afedeco Pau Bellinfante; el president de Foment de Turisme de Mallorca, Miquel Vicenç; el president de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB), Pep Oliver; el president de PIMEM Tomàs Garrido; Miquel Lladó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissa i Formentera.

La nit de les eleccions va portar també a la Llonja altres figures polítiques com l'exministre de la UCD Santiago Rodríguez Miranda, o l'exconseller d'Obres Públiques Jeroni Saiz. Amb ells varen compartir vetllada personalitats rellevants de les principals institucions de les Illes. És el cas del president d'Autoritat Portuària, Lluís Ramis Daireflor, així com representants del món sanitari balear, entre els quals destacaven Miquel Triola, president del Col·legi de Metges; Josep Corcoll, director general d'Atenció Primària de l'Institut Nacional de la Salut (INSALUD); i de José Maria Sevilla, president de l'Organització No Governamental «Médicos Mundi».

Pel que fa al món de la cultura, tan sols els escriptors Miquel Ferrà i Martorell, membre del consell editorial de Diari de Balears i del novel·lista Miquel López Crespí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris