cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Antich, virtual president i disposat a dirigir «el primer govern de progrés»

Els socialistes confien en la «coherència d'UM» per assolir el pacte sense dificultats

Francesc Antich serà, si les coses es desenvolupen de la manera prevista, el nou president del Govern balear i el primer president de la comunitat balear d'un partit que no sigui el PP.

La nit s'inicià amb incerteses a la seu electoral dels socialistes. Eren devers les 10 de la nit quan algun sondeig indicava una majoria absoluta per al PP. Antich era allà des d'hores abans, però no sortí del seu despatx fins ben passada la una de la matinada, quan es confirmà que el darrer i molt esperat diputat de Formentera era per a les forces progressistes.

L'alegria i l'eufòria no arribaren als militants i simpatitzants socialistes fins ben entrada la nit, a la vista de la poca concreció i les variacions del sondeigs i, sobretot, per l'inexplicable retard de les dades de Formentera. Només el candidat a batle de Palma, Antoni Roig, comparegué una vegada davant els mitjans de comunicació i el coordinador de campanya, Damià Cànoves, en diverses ocasions. A partir de la una ja tot fou diferent i els crits de «president!!» quan Antich va sortir del despatx, guardat per un vigilant, no es varen fer esperar.

Malgrat l'alegria, la festa i la satisfacció, a l'ambient les mirades estaven dirigides a UM, però el president in pectore es mostrà confiat: «Després de l'experiència del pacte en el Consell Insular de Mallorca, si Maria Antònia Munar manté la coherència, pactarà amb les forces progressistes».

El PSIB s'ha mantingut a Mallorca (8 diputats) i n'ha augmentat un a Menorca (de 4 a 5). Pràcticament, amb majoria absoluta o sense, podrà governar a tots els municipis de Menorca i en els més importants de les Pitiüses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris