cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Absoluta normalitat a la Part Forana

La jornada transcorregué sense incidents, llevat d'algun problema en municipis molt concrets

La jornada electoral va ser ahir tranquil·la a la Part Forana. Entre el 40 i el 50% dels ciutadans amb dret a vot de les comarques de Llevant, Migjorn i Pla triaren el dematí per dipositar les seves paperetes a les urnes. L'excepció que confirma la regla fou Son Servera, on en el recompte de les 14.00 hores sols constava que havia votat un 27'92% de l'electorat. Mentrestant, als municipis de Llucmajor, Felanitx i Manacor, a les dues el grau de participació no arribava al 40%.

A Montuïri la coalició PSM-PSOE impugnà el vot de la secretaria municipal i representant de la Junta Electoral a Montuïri, Maria Núria Riera. Estava censada al número 1 de la plaça Major, és a dir, a la casa consistorial. A primera hora del matí intentà formalitzar el seu vot. Un interventor del PSM-PSOE advertí que l'impugnaria i també ho va fer Pere Sampol, perquè «no hi ha constància que algú dormi i resideixi a la Sala».

A Manacor, els grups PSM-NM, PSIB-PSOE i EU-Els Verds varen presentar un escrit conjunt d'impugnació a la Junta Electoral contra 116 vots procedents de persones sud-americanes censades a Manacor, acusant l'operació «enyorança» organitzada pel Govern com a responsable d'aquesta circumstància.

El municipi d'Artà va viure una experiència similar però en menys quantitat, ja que es varen impugnar tres vots procedents d'argentins.
A Felanitx es va produir una situació molt estranya: entre unes 25 i 30 persones procedents d'Orellana que estan empadronades al municipi des de fa més de 15 anys no pogueren votar perquè no estaven censades a Felanitx i sí a Orellana.

A Santanyí, el batle Cosme Adrover va ser el protagonista de la jornada, ja que quan anà a votar va fer entendre que a les autonòmiques havia donat el suport a Unió Mallorquina.

A Campos, el PP es dedicà a recollir gent de la tercera edat i l'acompanyà a votar amb una furgoneta i les paperetes preparades.
Pel que fa a la serra de Tramuntana, a Sóller la jornada va transcórrer amb absoluta normalitat, tot i que al Port alguns estrangers votaren per error. L'única nota comuna a tots els col·legis electorals del Port i de la ciutat varen ser les queixes dels presidents de taula perquè les cabines eren molt petites. Val a dir que la participació a les 18.00 hores a Sóller era del 50%.

A Calvià, més del mateix, tranquil·litat total i baixa participació, perquè a les 18.13 hores just arribava al 43%, més baixa que fa quatre anys. Això sí, hi hagué queixes d'alguns partits perquè en unes paperetes apareixia el logotip de la margalida de la candidata Nájera en lloc del símbol del PSIB-PSOE.

A Santa Margalida, malgrat l'aparent normalitat, no hi faltà la polèmica. Alguns veïns comentaven la falsa jornada de reflexió que es visqué al poble. Aquell dia s'organitzaren dos actes: un dinar d'una associació esportiva de Can Picafort i la benedicció d'una mare de Déu a l'església d'aquest nucli. Ambdós foren presidits pels candidats del PP i el de Can Picafort Unit (CPU). El PSOE ahir ho denuncià i qualificà els fets de frau electoral.

A Santa Maria es donà la curiosa circumstància que dos joves que feia pocs dies que havien complit els 18 anys formaven part d'una mesa electoral. Jaume Ordines i Llorenç Moyà, vocal i president, varen complir el seu deure, resignats, amb humor.

A Llubí, els polítics no varen ser els protagonistes, sinó que ho va ser una jove embarassada que es va posar de part abans d'anar a votar. Va ser traslladada amb urgència a Palma. Malgrat això, la dona, abans de tenir l'infant, va voler dipositar el seu vot, cosa que obligà a muntar un autèntic dispositiu per acostar-la fins al poble i després retornar-la a l'hospital.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris