nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Maria Antònia Munar ja té, de manera absoluta, «la clau de la governabilitat»

La presidenta d'UM destaca el creixement d'aquesta força a Alcúdia i Felanitx

Maria Antònia Munar, presidenta d'Unió Mallorquina, va fer explícit allò que sap tothom: «Encara tenim la clau per a l'estabilitat del Govern». Amb el 61 per cent dels vots escrutats, a les 00.00 hores Munar explicava que «amb aquest resultat, ja ens sembla bé», perquè «no hi ha majories de ningú». Això no obstant, Maria Antònia es negà radicalment a fer qualsevol tipus de previsió per a possibles pactes postelectorals. «Hi ha temps. Hi ha temps», va repetir a les preguntes.

Munar destacà l'espectacular augment d'aquesta força a la Part Forana: a Alcúdia, ha incrementat el nombre dels seus regidors d'un a sis (fent fora l'actual batle, Miquel Ramis); a Felanitx n'havien obtingut almenys tres regidors; i també a sa Pobla, Sineu, Escorca, Artà i Búger UM estrenava o incrementava la seva participació. «En definitiva, jo crec que hi ha una implantació important d'Unió Mallorquina» arreu del territori, explicà Maria Antònia, qui també va fer esment del fet que el seu candidat a Palma, Ferran Trujillo, havia aconseguit finalment representar la força nacionalista a l'Ajuntament de Palma després dels quatre anys perduts per 550 vots.

Quant a la baixa incidència de votants, Maria Antònia Munar asseverà que «a la Part Forana, la participació ha estat alta als col·legis electorals» visitats per la presidenta del Consell de Mallorca, que xifrà aquesta participació «en un 70 o un 80%». Segons Munar, «l'abstenció deu haver estat a Palma», i defugí valorar el fet que les votacions a les Illes "on s'han celebrat eleccions municipals, autonòmiques i europees" hagin estat inferiors a altres indrets on just es votava la UE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris