nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

L'aturada d'hoteleria es concentrarà en els mesos amb màxima ocupació

Uns 70.000 treballadors secundaran la vaga a l'estiu amb els hotels al 100%

Demà les centrals sincicals Comissions Obrera (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) presentaran oficialment el preavís de vaga en el sector de l'hoteleria a la Direcció General de Treball, dependent de la Conselleria de Treball i Formació, que afectarà uns 70.000 treballadors.

L'aturada serà de dotze dies, nou dels quals es concentraran en el decurs dels mesos de juliol (5, 6, 7, 13, 14 i 15) i d'agost (1, 2 i 3). Aquests dos mesos són els més calents de la temporada alta, ja que són els que aglutinen la màxima arribada de turistes durant l'estiu.

En aquest període, els establiments hotelers de les Illes Balears pengen el cartell de complet al cent per cent, segons la Federació Hotelera de Mallorca, i més enguany, en què l'oferta hotelera s'ha vist sobredimensionada pel desviament de turistes alemanys, que teòricament havien de passar les seves vacances estivals a Turquia (Mediterrània oriental), un vint per cent del total de viatgers que es dirigien cap a aquesta zona.

Mentrestant, aquest mes podria tenir tres dies de vaga (25, 26 i 27), que encara es podria haver agrujat si l'aturada del servei de restauració de l'aeroport de Son Sant Joan, que comprèn bars, restaurants i cantines, s'hagués duit a terme els dies 18, 19, 20, 25, 26 i 27 de juny, a causa de la manca d'acord entre l'empresa concessionària Recygsa i el seu incompliment dels acords aconseguits l'estiu passat.

La desconvocatòria oficial de la vaga de restauració de Son Sant Joan es podria produir el pròxim dimarts 15, ja que durant aquesta jornada el comitè d'empresa, format per CCOO i UGT, i els representats legals de Recygsa es reuniran al Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears, marc on es materilitzaria l'acord definitiu entre ambdues parts, encara que el seu contingut no s'ha donat a conèixer.

Estabilitat  

Sindicalistes i hotelers esgrimeixen la paraula «estabilitat» per fonamentar la seva posició, però el que ha quedat clar és que ambdues bandes s'han passat dos mesos negociant per arribar allà on tothom havia previst que es produirà el desenllaç final, el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears. A més a més, no podia ser d'una altra manera per dues raons. La primera i més evident és que en un any electoral, sindicats i patronal no poden arribar a un acord per la via fàcil i de no-confrontació, mentre que la segona, i que torna a afectar molt més els sindicalistes que no els empresaris, fa referència a l'èxit aconseguit en el conveni del transport discrecional, que obliga les federacions sindicals d'hoteleria a tenir poc marge de maniobra per negociar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris