nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

L'Associació Espanyola Contra el Càncer ratifica la destitució de la junta balear

Josep Forteza no guanyà la moció de censura contra la presidència estatal

El buit continuat de poder a la junta balear de l'Associació Espanyola contra el Càncer i l'anunciada escissió dels seus exmembres són de cada vegada un fet més que una probabilitat, després que l'assemblea de govern de l'entitat estatal rebutjà per àmplia majoria la censura contra la presidència nacional.

Segons reconegué ahir el recentment destituït dirigent de l'Associació a les Illes, Josep Forteza, la «independència absoluta» d'aquesta entitat a les Balears "a imitació dels models a Catalunya i València" és «una possibilitat» que ha de ser «meditada». Abans, emperò, s'obre la via d'una possible reconciliació, si l'associació readmet la junta balear destituïda.

A l'assemblea de l'AECC, el sector crític encapçalat per Josep Forteza només aconseguí 39 vots contraris a la gestió i les actuacions realitzades pel consell executiu estatal; mentre que el govern exercit per Macarena Aragón obtingué un total de 87 vots de confiança i 6 abstencions.

Des de l'organització estatal s'emeté un dur comunicat contra el sector crític, on es considera que «l'aclaparadora majoria que ha donat suport a la gestió de l'actual consell suposa, en opinió d'aquest òrgan, la confirmació que els dubtes que han existit respecte de l'AECC són només conseqüència d'una campanya de desprestigi vers l'Associació, incitada per alguns dels seus exmembres, els quals únicament cercaven un protagonisme personal i no el bé últim dels milers de malalts de càncer que es beneficien» de l'ALCC.

La netedat necessària

Amb massa freqüència el ciutadà comprova que darrere l'acció benèfica de fundacions i organitzacions no governamentals s'amaguen veritables «professionals» de la beneficència que destinen els doblers recaptats per finalitats ben diferents d'aquelles per les quals els varen obtenir: el seu lucre, sense cap mena de pal·liatiu. Perquè és lucre viatjar sense motius reals que ho justifiquin i residir en hotels de luxe; perquè és lucre incrementar el nivell de vida a expenses d'una organització. Tot i que aquesta treballi tan bé com l'ECC.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris