cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

L'Arxipèlag podrà disposar de tretze ambulàncies per cada cent mil habitants

Avui s'obre el concurs per a la contractació del servei de transport sanitari integral

Avui s'obre oficialment el concurs per al transport sanitari de les Illes Balears, amb un pressupost superior als 4.410 milions de pessetes per fer front a aquest servei durant els pròxims quatre anys amb la direcció de la nova gerència del 061.

El servei de transport sanitari suposarà així una despesa anual de 1.452 pessetes per persona i any; les Illes diposaran de 13 vehicles per cada cent mil persones. L'acord haurà d'entrar en vigor l'1 d'octubre i es perllongarà fins l'any 2003.

El nou concurs obligarà l'empresa contractada a oferir els seus serveis per la quantitat concertada, en lloc de cobrar pel sistema de tarifa tradicional, que s'estableix segons el servei i els quilòmetres recorreguts.

Segons han explicat fonts de l'Insalud, amb aquesta mesura no només s'aconseguirà millorar el parc mòbil de l'Institut, sinó que el nou sistema de pagament suposarà un estalvi comparatiu. Això no obstant, i al marge que Insalud haurà de rescatar el contracte en el cas que l'empresa no executi les funcions obligades, també podrà tornar al sistema de tarifes si els comptes indiquen que aquesta via ha de ser més rendible.

En qualsevol cas, el parc mòbil de les Illes augmentarà notablement amb aquest sistema: segons fonts de l'Insalud, l'adjudicació suposarà la nova contractació d'un avió ambulància i dos helicòpters, els quals hauran de cobrir els trasllats interinsulars "hauran de treballar especialment a Menorca i les Pitiüses", a més de 31 ambulàncies assistides, de les quals 12 seran de suport vital avançat i 19 de suport vital bàsic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris