cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Troben dos voltors morts per verí a les platges de Menorca i Alcúdia

Un dels exemplars se li havia amputat el cap i les dues potes amb una serra

El verí ha tornat a actuar contra el voltor, l'au emblemàtica de Mallorca. Això és almenys el que sospita la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre que va anunciar ahir que al final de maig i principi de juny es varen trobar morts dos exemplars adults d'aquesta au en platges d'Alcúdia i Menorca. El voltor trobat a Menorca, el 31 de maig, a la platja des Bot, presentava el cap i les potes amputades, amb senyals d'haver estat tallades amb una serra. Per Evelyn Vives, coordinadora del programa de conservació del voltor explica un possible motiu de l'amputació del voltor. «No crec que hagi estat per un motiu purament pervers. Tal vegada algú hagi trobat el cos i com a record s'hagi quedat el cap i els peus». L'amputació de les potes impedirà saber si l'animal estava anillat, segons comenta Vives. Opinà que el voltor procedia de Mallorca i que el corrent marí el va portar a aigües menorquines. Com se sap, no és té constància que anidin voltors a Menorca.

Com s'ha explicat abans, l'altre voltor mort es va trobar a la platja d'Alcúdia, l'1 de juny. Ambdós exemplars han estat remesos al laboratori forense de vida silvestre de Madrid per determinar tant la data com la causa de la mort, encara que els tècnics sospiten de l'enverinament. La coincidència de les dates i les circumstàncies de l'aparició dels dos cadàvers dels animals i el grau de descomposició semblant en el qual es trobaven, fa sospitar a aquesta entitat que es tracta «d'un mateix episodi d'ús il·legal de verí».

La Fundació per a la Conservació del Voltor Negre destaca que el verí és el major perill que amenaça actualment aquesta au protegida, i fins i tot podria acabar amb la població mallorquina en poc temps. Aquesta entitat va informa fa uns dies que la població de voltors a Mallorca s'eleva a 76 exemplars però que el seu ritme de creixement havia disminuït precisament per la mort de voltors enverinats. Des del 1991, més d'una desena de voltor han mort per aquest motiu després de menjar dels esquers que es col·loquen per acabar amb els animals asilvestrats que envaeixen els vedats de caça.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris