nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El subministrament d'aigua potable per a aquest estiu ha quedat garantit

La connexió amb els pous d'Inca permetrà disposar del cabal necessari

Els veïns de Lloseta tindran garantit el subministrament d'aigua potable durant tot l'estiu gràcies a la connexió que de la xarxa del municipi realitzada cap als pous que l'Ajuntament d'Inca disposa dins del terme llosetí.

El consorci d'aigües del municipi constituït per l'Ajuntament i pel Govern balear es va reunir ahir amb caràcter d'urgència i va donar el vistiplau oficial a aquesta operació.

Dels nous pous es xuclaran inicialment uns 10 metres cúbics per hora que permetrà cobrir juntament amb les extraccions dels pous del puig la demanda del municipi que, en aquest moment volta els 40 metres cúbics per hora. Les obres per connectar aquestes perforacions estan pràcticament enllestides, de forma entre avui i demà ja arribarà aquesta aigua al nucli urbà. El cost de les noves canalitzacions el compartiran a parts iguals el Govern balear i l'Ajuntament.

Per a casos d'extrema emergència el consorci s'ha plantejat també la possibilitat d'abastir el poble amb aigua procedent de pous privats.
S'ha recalcat en tot moment que ambdues mesures tenen un caràcter provisional ja que s'és a l'espera que els tècnics enllesteixin l'estudi de necessitats hídriques del municipi on es marcaran les noves passes a seguir. En principi, emperò, la solució als problemes d'aigua passen per la perforació de nous pous, si bé encara no se'n sap la possible ubicació.

No comparteix per res aquesta opinió, el geòleg Damià Perelló, que ha recordat que si es fan noves perforacions municipals a la zona es continuarà amb les mateixes mancances a causa de les fortes extraccions que realitza Emaya al mateix aqüífer i que també influiran els nous pous.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris