cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

Empleats de l'Institut d'Informàtica se senten «estafats» per l'Ajuntament

Protesten per l'exclusió d'«estabilitat laboral» en el conveni de l'empresa

Els treballadors de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) expressaren ahir la seva sensació «d'estafa» per l'exclusió precipitada per part de la Junta Rectora de Cort, d'un punt del conveni col·lectiu laboral 1999-2000, pel qual se'ls garantia «l'estabilitat dels llocs de feina».

L'esmentat punt, l'article 24 del conveni, establia que un centenar de persones que formen la plantilla de l'IMI «podran passar per voluntat pròpia, i amb la mateixa categoria de sou, a l'Ajuntament de Palma amb els suposats de la dissolució total o parcial de l'IMI, canvi de titularitat, o privatització total o parcial de l'Institut».

Segons manifestaren fonts municipals directament vinculades amb l'Institut, com la regidoria de Funció Pública, l'article ha hagut de deixar-se damunt la taula fins que no es presenti un informe jurídic que indiqui la legalitat, ja que «això suposa l'atorgació de privilegis per part de l'Ajuntament, a aquests treballadors tot dotant-los dels mateixos avantatges que els funcionaris però sense realitzar les oposicions oficials».

Per part dels treballadors, que ahir convocaren una assemblea urgent per decidir sobre el conveni, es creu que aquesta ha estat «una maniobra electoral del consistori palmessà». El secretari del comitè d'empresa, Antoni Donaire, assegurà que el col·lectiu de treballadors se senten enganats i estafats perquè «aquesta fou una proposta del mateix Ajuntament, per tal d'impedir que els treballadors exigissin incloure en el conveni algunes clàusules com l'augment salarial».

Segons insistiren els afectats, Cort no volia assumir ni augments de sou ni pujades de categoria i per això va proposar la seguretat del lloc de feina, «estabilitat laboral», a canvi de no introduir canvis en el conveni de l'empresa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris