cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Torna la polèmica de les esteses elèctriques

Un projecte paralitzat l'any 1994 ha tornat a ser declarat d'interès social

Un projecte d'estesa elèctrica, que travessa zones rurals i forestals protegides del terme de Fornalutx i que es remunta a principis dels anys 90, ha tornat a encetar la polèmica entre els ecologistes, els veïns, l'Ajuntament i la pròpia empresa subministradora d'energia de la Vall, El Gas S.A.

Els antecedents d'aquest projecte es remunten al moment en el qual l'esmentada empresa projectà fer una derivació de la línia de Bàlitx per fer arribar l'energia a Fornalutx per la seva banda superior. La línia de 15 quilovats i tres estacions de transformació, també havia de subministrar energia a 10 o 12 edificacions situades dins sòl rústic, actualment totes elles legalitzades per l'Ajuntament fornalutxenc.

El projecte fou declarat d'interès general per la Comissió Insular d'Urbanisme el febrer de l'any 94, va ser recorregut pel GOB, a instàncies d'un particular, que aconsseguí la revocació de l'interès social ja que la línia travessava una zona d'alzinars i produïa un fort impacte dins zones ANEI i ARIP. Posteriorment es comprovà que la zona d'alzinar cartografiada per la LEN no existia o era només residual per la qual cosa, una vegada modificada la planimetria, el projecte reinicià, amb alguns alts i baixos, el seu camí i fou novament declarada d'interès social per la CIU el 20 de novembre de l'any passat.

Tant el GOB com «Amigos de la Tierra» s'oposen radicalment a aquest projecte ja que consideren que no és més que una excusa per subministrar energia a cases construïdes "algunes d'elles" de forma irregular dins sòl rústic, tot i que després hagin regularitzat la seva situació davant l'Ajuntament, a més de ser un atractiu més per reactivar la construcció dins el sòl rústic d'aquesta zona de paisatge privilegiat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris