nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La Sala sap des del febrer que el camí de Bunyola és públic i no l'ha obert

El CIM comunicà a l'Ajuntament que la titularitat de la via és municipal

Fa quatre mesos que l'Ajuntament de Valldemossa sap que el camí que enllaça aquesta localitat amb Bunyola per les finques de Son Verí i Pastoritx és públic i no l'ha obert.

Va ser el 19 de febrer passat quan el Consell Insular de Mallorca (CIM) informà l'Ajuntament de Valldemossa que l'esmentat camí és públic. El CIM inicià la investigació sobre la titularitat de la via després que l'Associació per la Defensa dels Itineraris de Mallorca (Adim) en denunciàs el tancament a final de l'any 1997. La denúncia fou presentada davant l'Ajuntament i la Comissió Insular d'Urbanisme del CIM. El consistori valldemossí traslladà la denúncia d'Adim al CIM al·legant que el camí no és municipal.

Fa pocs dies, Adim rebé una resposta del CIM comunicant que l'Ajuntament disposa des del mes de febrer d'un informe on s'explica el caràcter públic del camí i la documentació que ho justifica, com ja indicà Bernat Aguiló, de Fodesma, a Diari de Balears.

Adim ha denunciat que «tot i que la nostra entitat és part implicada en l'expedient, l'Ajuntament de Valldemossa ens està ocultant l'existència de l'informe del CIM, que durant els darrers dies hem reclamat repetidament. Per tots aquests motius, reclamam a l'Ajuntament que faci públic l'informe del CIM. Volem recordar que aquest consistori és un dels més poc inclinats a sentir parlar de camins públics, com ja ha demostrat en repetides ocasions, especialment en el cas del camí de s'Escolta».

Cal recordar que les Normes Subsidiàries de Valldemossa fixen que l'Ajuntament tindrà l'opció de declarar com a públics tots els camins de muntanya i els que van a la mar. En aquest darrers cas, la titularitat pública ja està establerta per la Llei de costes. Així i tot, l'Ajuntament, governat pel PP i amb Rosa Estaràs com a regidora d'Urbanisme, no ha fet cap passa per assegurar la llibertat de pas per aquestes vies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris