nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

152 pedreres tenen tres mesos per adaptar-se al nou Pla director

Si no ho fan, Medi Ambient i Indústria tramitaran la caducitat de les llicències

Un total de 152 pedreres de les Balears tenen tres mesos per adaptar-se al nou Pla director sectorial, que recentment ha rebut l'aprovació definitiva després d'algunes modificacions.

D'aquestes 152 pedreres, 40 estan situades en zones protegides per la Llei d'Espais Naturals (LEN). Aquestes explotacions es poden dividir en dos grups. El primer abastaria aquelles que, disposant d'autorització o concessió minera, pla de restauració aprovat i fiança, no han presentat l'actualització del calendari d'execució, de la fiança i del plànol topogràfic. La Conselleria de Medi Ambient, després de l'informe corresponent, les incorporaria al catàleg oficial de pedreres si han complert tots els requisits. Aquest primer grup estaria format per 94 pedreres, 24 de les quals es troben a àrees protegides. El segon grup està constituït per aquelles pedreres que no disposen de pla de restauració. Aquí hi ha incloses 58 explotacions, 16 de les quals se situen a zones protegides.

Les 5 explotacions ja incorporades al Pla director sectorial, és a dir, amb autorització o concessió minera, fiança i pla de restauració aprovats i actualitzats, seran objecte d'una revisió d'ofici per part de la Conselleria de Medi Ambient, que en tres mesos ha d'emetre informe i, en el seu cas, incorporar-les al catàleg.

En els casos de les explotacions amb tramitació acabada o en marxa, prèviament a l'informe de la Conselleria de Medi Ambient, aquest traslladarà tota la documentació als ajuntaments afectats perquè en 15 dies emetin la seva valoració. Pel que fa a les pedreres que no trametin la seva adaptació al pla o que no hagin aconseguit el vistiplau per a la seva inscripció en el catàleg, la Conselleria de Medi Ambient instarà la Direcció General d'Indústria a iniciar l'expedient de caducitat de la concessió minera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris