cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern encara no té una data per al funcionament de la planta dessaladora

Mentrestant, Emaya afirma que l'Illa pateix una de les sequeres més greus del segle

El Govern balear encara no té un data concreta per al funcionament de la dessaladora. La instal·lació es troba encara en període de proves. No obstant això, la Conselleria de Medi Ambient ha anunciat que, durant el present mes de juny, es posarà en marxa el proveïment d'aigua. Malgrat tot, el Ministeri de Medi Ambient, que finança les obres, no acaba de compartir els càlculs de l'Executiu autonòmic i assegurà que la dessaladora no podrà funcionar al cent per cent fins ben passat l'estiu, concretament pel mes d'octubre, que és quan les obres estarien acabades de manera definitiva.

El Ministeri indicà que durant el mes de juny la planta podria funcionar a un 20 per cent de la seva capacitat de tractament només si l'actual sequera es perllonga. I sembla que és així. La presidenta d'Emaya, Maria Crespo, afirmà ahir que l'illa està patint una de les sequeres més greus dels darrers cent anys, però assegurà l'abastiment d'aigua a la badia de Palma funcioni o no la dessaladora.

Les dades són prou significatives. Els embassaments de la serra de Tramuntana, Cúber i Gorg Blau, tenen omplida actualment un 59 per cent de la seva capacitat, mentre que a la mateixa època de l'any passat era del 76 per cent. Davant aquesta circumstància, és previsible que la dessaladora comenci la seva activitat de manera més o manco imminent, encara que no sigui al 100 per cent.

La dessaladora tindrà sis línies de tractament amb una capacitat de proveïment de 42.000 metres cúbics diaris. Després de l'actual període de proves, una sola de les línies de tractament podria abastir 10.000 metres cúbics. Segons les previsions de la Conselleria de Medi Ambient, contradictòries amb les del Ministeri, la nova planta podrà operar a un 40 per cent de la seva capacitat pel juny, arribant al 100 per cent durant el mes de juliol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris