nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Els joves no coneixen els ajuts a la compra del primer habitatge

Les oficines d'informació juvenil volen crear un plafó d'anuncis virtual

Comprar un habitatge quan un és jove és molt complicat. Tot i que el nombre d'ajuts ha augmentat de manera considerable, el col·lectiu no els coneix. Tampoc ningú no s'ha esforçat a publicitar de manera regular i convenient en què consisteix el Plan Nacional de Vivienda 1998/2001 ni tampoc la seva versió autonòmica, el pla Portal, que aporta ajudes complementàries al pla estatal.

En línies generals, els joves es poden beneficiar d'ajudes per comprar cases de nova factura sempre que siguin de protecció oficial; per la compra d'habitatge ja construït; per la seva rehabilitació o per l'adquisició per a la immediata rehabilitació.

De tota manera, sols es poden beneficiar dels ajuts totes les persones que no siguin titulars d'un habitatge i que vulguin comprar-ne un per fer-lo servir com a residència habitual i sempre que els seus ingressos siguin inferiors a 7.440.459 pessetes anuals per unitat familiar. La superfície útil dels habitatges no ha de superar els 70'91 o els 120 metres quadrats segons els casos.

Qui atorga aquests ajuts és la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge del Govern balear, encara que els joves que vulguin informar-se de com comprar una casa també poden adreçar-se a les oficines d'informació juvenil.

Els ajuts consisteixen en la concessió de préstecs qualificats equivalents al 80% del preu de venda de la casa, amb un tipus d'interès del 4'75% i un termini d'amortització de 20 anys; el subsidi de la quota, consistent en un ajut equivalent a un tant per cent de la quota mensual del préstec durant un termini determinat; i la subvenció personal, és a dir, es dóna al beneficiari un tant per cent sobre el preu de l'habitatge a fons perdut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris