algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La capital del Raiguer, protagonista del nou exemplar de la «Guia dels pobles»

La presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, presentarà avui el volum

La capital comarcal del Raiguer serà la protagonista del nou exemplar de la Guia dels Pobles de Mallorca que edita el Grup Serra en col·laboració amb el Consell Insular de Mallorca i que serà presentat avui vespre a la sala de plens de l'Ajuntament d'Inca. L'acte comptarà amb l'assistència de la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar; del batle d'Inca, Pere Rotger; dels coordinadors de la col·lecció, Margalida Tur i Pere Fullana, com també dels autors de l'obra, Josep Benítez, Francesca Vives, Miquel Pieras i Pere Rayó.

La guia d'Inca inclou una breu però completa introducció de la realitat geogràfica del municipi, fa una especial menció al relleu del puig de Santa Magdalena i a les dificultats muntanyenques que separen Inca de Selva. També s'incideix en la vegetació i de manera molt particular en la història de la ciutat.

El patrimoni arquitectònic del municipi també hi ocupa un paper destacat. Així, s'hi poden trobar fins a sis itineraris diferents per dins del nucli urbà que comprenen diferents parts de la ciutat com ara la zona del Serral dels Molins, l'àrea de Santa Maria la Major, els convents dels ordes mendicants, els cellers. També hi ha dos capítols dedicats a les cases senyorials, especialment les d'època barroca, i a l'arquitectura dels segles XIX i XX.

Aquests recorreguts urbans es complementen amb un altre en el qual es recullen les possessions més significatives del terme municipal com ara Son Ramis, Son Bordols, Son Vivot, Son Salat o Son Campaner. Un apartat dedicat a la gastronomia i a les festes populars tanca l'obra.

Si en algun aspecte han incidit els autors a l'hora de confeccionar la Guia corresponent a Inca és que aquesta sigui tan accessible com sigui possible al públic en general i que a la vegada tengui un caire didàctic de manera que sigui fàcil de llegir. Tant la presentació com les dades que s'hi ofereixen i a més a més el llenguatge planer però alhora concís que s'ha procurat utilitzar així ho posen de manifest.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris