nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Una explosió a la cuina de l'Hospital General deixa tres treballadors ferits

Serbasa explicà que la deflagració fou causada per una errada humana fortuïta

TONI GOMIS./C.M.C. Palma.
Tres treballadors de l'Hospital General resultaren ahir ferits lleument en produir-se una deflagració a la cuina d'aquest recinte sanitari devers les 7.40 hores del dematí. Les dues dones afectades patiren cremades de primer i segon grau a la cara, braços, mans i cames.

L'altre ferit va ser un zelador de la clínica, que entrà per provar d'apagar les flames a la cuina. A causa de l'espès fum que resultà d'aquesta explosió de gas propà, el treballador experimentà símptomes d'asfíxia. Els tres afectats foren traslladats a la Mutua Balear, i després de ser atesos varen ser donats d'alta. La cuina va ser clausurada i es procedí a contractar un servei de catering per tal de mantenir l'atenció culinària dels malalts.

Segons la versió oferida per la Gerència del Serbasa (Servei Balear de la Salut), màxim responsable de la xarxa autonòmica hospitalària, la deflagració es produí per errada humana absolutament fortuïta. El gerent José María Campuzano explicà que mentre es procedia a l'adequació de la xarxa de gas, es trencà una maneta de pas en un dels encalentidors. La reparació havia estat iniciada despús-ahir, i quedà interrompuda en acabar la jornada laboral. Els tècnics tancaren la clau de pas de manera preventiva, fins l'endemà (ahir). Una empleada de l'hospital que havia tingut vacances i desconeixia les obres de condicionament de la xarxa obrí la clau de pas i provà d'encendre l'encalentidor afectat, cosa que provocà l'explosió.

Aquesta versió contrasta de manera frontal amb la que oferí el sindicat CCOO, ja que manifestà que feia temps que se sentia olor de gas a la cuina de l'hospital, i des de 4 anys enrere havien estat presentades nombroses denúncies per incompliment de la Llei de prevenció de riscs laborals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris