tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

El Consell de Mallorca revalida la subvenció als repetidors de Voltor

Munar defensa que sigui la seva corporació qui en tengui cura

Per segon any consecutiu, el Consell Insular de Mallorca ha signat un acord amb l'associació Voltor per tal de subvencionar "per un import de 15 milions de pessetes" els repetidors que ofereixen la reemissió a les Illes dels senyals audiovisuals procedents de Catalunya i València.

TV3, Canal 33, Canal 9, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació "però també TeleNova i Canal 4, les dues televisions d'àmbit local que emeten a Mallorca" conformen el llistat de senyals que el Govern de les Illes deixà enlaire "mai millor dit" ara fa dos anys, abans de rebre el manament parlamentari "que únicament va subscriure el PP" de garantir la recepció d'aquests senyals.

D'aquella comanda parlamentària just es va derivar un fet: una altra comanda "de Madrid a Voltor" per cessar en l'activitat de reemetre els senyals esmentats, mentre al Congrés dels Diputats es debat la modificació de la llei que impedeix que els senyals d'una comunitat autònoma arribin a un altre territori pertanyent a l'Estat espanyol. D'aquella ordre, mai no es va tornar a saber.

Però contra el manament parlamentari es manifesta el CIM "representat per la seva presidenta, Maria Antònia Munar" qui, a l'exposició de motius de l'acord signat, manifesta que «correspon al CIM, tal com dicta l'article 37 de l'Estatut d'Autonomia, el govern, l'administració i la representació de l'Illa, i (...) ha de garantir el foment i la difusió de la llengua, la cultura i la identitat pròpies».

En paraules de Maria Antònia Munar, «en no tenir una ràdio i televisió autonòmiques», les corporacions supramunicipals (almanco la mallorquina) n'ha de tenir cura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris