nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Una nova vaga del transport podria coincidir amb l'aturada d'hoteleria

CCOO dóna aquesta setmana a Autocars Batle perquè retiri el seu conveni

El conflicte entre els sindicats i la patronal del transport discrecional «continuarà obert», si el president de l'Agrupació del Transport Discrecional, Jaume Batle, «no retira el conveni de grup d'empreses», presentat davant la Direcció General de Treball, que «vol aplicar a la seves empreses» i que «la quantia dels conceptes que contempla és inferior als signats en el preacord del conveni col·lectiu» el 29 de maig, després de 10 hores de vaga, segons Juan Ortiz, responsable de Transport de CCOO.

Els sindicalistes esperen que aquesta setmana Batle retiri el seu conveni, «si no la setmana vinent realitzarem el preavís d'aturada breu, és a dir, de 5 dies, ja que és un servei privat que no ha de contemplar mínims», segons Ortiz. El dia escollit podria ser dimarts 22 de juny, tres dies abans de l'aturada d'hoteleria.

Per aquesta raó, el president de la patronal es va reunir ahir vespre amb els seus conductors «per saber si tiram endavant el nostre propi conveni o ens en feim enrere», remarcà Batle.

El cap de setmana passat, CCOO va repartir 400 fulls informatius a l'aeroport i port, per recordar als xofers les retribucions aconseguides després de la vaga. El preacord recull una pujada del 15% en dos anys: enguany el sou base passaria de 131.000 pessetes a 141.888 i el 2000 arribaria a 151.085 pessetes, mentre que el conveni d'empresa de Batle presenta una pujada salarial del 4% per al 1999, que equivaldria a una pujada salarial d'unes 5.000 pessetes, 136.000 pessetes finals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris