cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

L'esforç per fer perdurar la llengua, la cultura i la tradició té el seu «Mèrit»

L'Escola de Mallorquí va celebrar la 22a edició del Reconeixement

El Patronat de l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor va fer entrega del Reconeixement de Mèrits al Patronat del concurs de cançons de Nadal de Portocristo, a la revista Flor de Card i al doctor en Filosofia i Lletres Joan Veny i Clar.

L'acte va tenir lloc el dissabte a vespre al Teatre Municipal de Manacor. El delegat de Cultura, Joan Barceló, va ser l'encarregat d'encetar l'acte i el director de l'Escola de Mallorquí, Gabriel Barceló, va presentar els guardonats acompanyat per s'Estol des Picot.

La directora de l'Escola Municipal de Música de Manacor, Maria Antònia Mercant, va lloar la tasca realitzada pel Patronat del concurs de Nadal, que va rebre el reconeixement per l'extensa aportació en català al cançoner popular del cicle de Nadal.

El catedràtic d'Història medieval de la Universitat de Barcelona, Antoni Riera Melis, va parlar sobre la revista Flor de Card de Sant Llorenç que va rebre aquest guardó per la lluita continuada a favor del recobrament de la llengua catalana i defensa dels valors autòctons de les Illes.

Joan Veny i Clar va ser presentat per Antoni Maria Badia i Margarit, membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. L'Escola de Mallorquí ha atorgat el Reconeixement a Joan Veny, per la seva aportació científica a la Filologia i el seu fecund magisteri al servei de la llengua catalana.

A més d'emotives paraules, hi hagué actuacions musicals. El reconeixement a les persones o a entitats que lluiten per conservar la llengua i la cultura va acabar amb el cant de la Balanguera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris