cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

Madrid aprova aquest mes per decret els descomptes al transport de mercaderies

La mesura afectarà tots els productes illencs que s'enviïn cap a la Península

59572

Contenidors de mercaderies esperen el seu transport en el moll comercial de Palma.

El Govern central té previst aprovar durant el present mes de juny el decret de descomptes del transport marítim de mercaderies des de les Balears fins a la Península, que contribuirà a consolidar el Règim Especial de les Illes.

Aquesta mesura ja ha rebut el vistiplau de la Unió Europea i només queda el del Consell d'Estat, darrera passa necessària abans d'arribar a l'aprovació definitiva per part del Consell de Ministres.

D'aquesta manera, les empreses de les Balears podran exportar els seus productes a la Península a uns preus més baixos i competitius, rompent, almenys en una bona part, els costs de la insularitat.

El sistema de descomptes no es limitarà a l'aplicació única i exclusiva d'un percentatge, sinó que hi intervindran altres barems, com per exemple el volum de càrrega i el tipus de mercaderia. En tot cas, es tracta d'un sistema semblant al que funciona a les Illes Canàries gràcies al seu Règim Especial.

Els descomptes per al transport marítim de mercaderies des de les Illes fins a la Península tancarà l'aplicació del Règim Especial pel que fa al moviment i a les connexions comercials a través de la mar. Divendres passat entraren en vigor els descomptes del 33 per cent per al transport marítim de passatgers entre illes (abans era de només el 10 per cent). En el cas dels viatges a la Península, també s'ha assolit el 33 per cent, superant el 25 per cent anterior.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris