nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

L'OCB demana al president Matas que retiri les seves «desqualificacions»

L'associació cívica no descarta sol·licitar empara judicial per difamació

L'Obra Cultural Balear (OCB) demana al president Jaume Matas que «es plantegi si ha de dimitir com a soci» d'aquesta associació, després que el polític del PP ha intentat «deslegitimar i desacreditar davant l'opinió pública» l'entitat, raó per la qual també se li demana una rectificació pública.

L'associació, que arribà de manera unànime a aquesta decisió en la recent junta directiva, descarta obrir un expedient d'expulsió del seu soci, fet sense precedents al llarg de 37 anys. Això no obstant, l'entitat considera «absolutament intolerable» les darreres opinions del president autonòmic en relació a les activitats de l'OCB, i diu que no descarta la petició d'empara judicial.

Un comunicat de l'Obra afirma que Jaume Matas «ha manifestat una hostilitat malaltissa cap a l'OCB, recollida en els mitjans de comunicació, on ha arribat a dir que 'hi ha moviments socials que no es representen ni a ells mateixos'». El darrer cas "i el que ha decidit l'OCB a enfrontar-s'hi" va ser al llarg de la participació del president Matas al xat electrònic de Diari de Balears, el passat dia 26 de maig, quan el president afirmà que «els principis fundacionals de l'Obra són molt lloables, però que l'equip directiu actual ha segrestat i traït aquests principis», en resposta a la pregunta d'un tertulià anònim en relació als atacs verbals de Matas contra l'entitat cívica. En aquest sentit, recorda que la Llei penal castiga tota acció o expressió que lesiona la dignitat d'una altra persona i deteriora la seva fama, mentre que la Llei civil considera intromissió il·legítima en el dret a l'honor la divulgació d'expressions relatives a una persona quan la facin desmerèixer en la consideració dels altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris