nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Els Hostalets tremolen

Els gairebé dos mil residents del barri es queixen pels tremolors i les esquerdes que provoca el tren

Els residents del barri dels Hostalets, devora el carrer Aragó, tremolen cada pic que passa el tren que es dirigeix a Inca. I amb ells, tremolen també les parets dels seus habitatges que, des de fa dos anys, comencen a patir els efectes de les vibracions, com a conseqüència d'estar construïts just al costat de les vies del tren. El barri, de 10'05 hectàrees, té prop de 2.000 habitants i la major part dels que viuen en plantes baixes asseguren que ja estan farts de sentir que tot els cau al damunt cada pic que passa el tren. Les esquerdes, tant a les parets exteriors de les cases com en les interiors, són el perjudici més comú entre els domicilis dels veïns d'aquesta zona de Palma.

Els habitants més amoïnats per les cada vegada més nombroses i pronunciades escletxes en les habitacions de les cases són els que viuen als carrers situats a pocs metres de les vies com és el carrer Rul·lan, carrer Viver o el carrer Nord. No obstant això, i segons han declarat els mateixos veïns, els pisos i cases de més enfora també senten les vibracions provocades pel pas del tren. Aquest és el cas per exemple dels veïns del carrer Lluna, a més de 100 metres de les vies, però que noten quasi amb la mateixa intensitat les vibracions. Tant és així que els propietaris han hagut fins i tot de recollir en repetides ocasions les llàgrimes de vidre de les làmpades, que amb els tremolors han caigut al terra i s'han romput. Igualment passa amb les vitrines de vidre a les sales de les cases.

«Fa més de 30 anys que visc aquí i mai no havíem tingut tremolors a causa del tren; ara, cada pic que passa el tren tot es mou», assegura Maria Tomàs, veïna del carrer Rul·lan. De la seva banda, la presidenta de l'Associació de Veïns, Pietat Ferrer, afirmà que ella també és víctima dels tremolors i «hem efectuat les denúncies pertinents a les administracions», exclamà indignada, tot assenyalant una gran esquerda el sostre d'un dels banys de la casa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris