muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

ARCA s'oposa que el port de Palma pugui créixer per davant la catedral

La majoria de maquetes de la reforma del moll Vell preveuen aquesta possibilitat

L'Associació per a la Recuperació dels Centres Antics (ARCA) s'oposa al fet que la futura reforma del moll Vell contempli un creixement del mateix de cap a l'exterior, ocupant part del territori litoral que s'obre just davant de la Seu.

La gran majoria de les denou maquetes presentades al concurs d'idees per a la reforma del port Vell preveuen aquesta possibilitat, i contemplen la construcció d'un nou espigó que permetria la instal·lació, al seu redós, d'una zona de càrrega i descàrrega i d'una zona de port esportiu, ambdues separades i diferenciades.

Segons va explicar a Diari de Balears el membre d'ARCA Pep Massot, «ens oposam rotundament que el port de Palma creixi per davant la Seu. Si això passàs aquest espai quedaria hipotecat en mans privades i les futures ampliacions s'haurien de fer a la part del dic de l'Oest. El creixement de cap a fora s'ha de fer poc a poc i de forma més estudiada». Així mateix, Massot va dir que «el primer que hem decidit és que qualsevol projecte ha de respectar la façana marítima i la visual, especialment en el conjunt de l'Almudaina i la Seu».

Bona part dels projectes presentats al concurs d'idees contemplen la creació de ponts. Molts d'ells opten per la instal·lació d'una passarel·la que comuniqui el moll Vell amb el contramoll mollet. Dos projectes més ambiciosos preveuen la construcció de dues grans estructures en forma de pont sobre el port. Un d'aquests opta per unir els dos dics i l'altra aposta per unir la rada de Can Barbarà amb el moll Vell.

ARCA assegura que «l'impacte visual en aquest cas serà molt gran. A més a més són projectes de realització complicada. La passarel·la haurà de tenir una gran alçada perquè han de poder passar els velers per davall, mentre que els projectes de ponts seran molt costosos, perquè han de poder passar tots els grans vaixells de tonatge. Això afectaria massa la façana marítima».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris